JUNIDESSERT
Sommarens färska jordgubbar är kanske allra bäst att äta som de är. Men det är också roligt att kunna laga till dem på något sätt. Detta är en lättgjord dessert, lämplig att servera i portionsglas.
4 portioner
1 l jordgubbar
2 msk socker
3½ dl naturell yoghurt
1 äggvita
1 dl vispgrädde
Skölj och rensa jordgubbarna. Ta undan några fina bär till garnering och mosa resten med en gaffel. Smaksätt moset med ca 1 msk socker. Rör ned yoghurten. Vispa äggvitan till hårt skum. Rör ned 1 msk socker i skummet.
Vispa grädden och blanda ned äggviteskum och grädde i bärmoset. Fördela blandningen i portionsglas och låt dem stå kallt ca 30 minuter. Garnera med hela bär före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 15 minuter
+ ca 30 minuter i kylskåp.
Sommarens färska jordgubbar är kanske allra bäst att äta som de är. Men det är också roligt att kunna laga till dem på något sätt. Detta är en lättgjord dessert, lämplig att servera i portionsglas.
4 portioner
1 l jordgubbar
2 msk socker
3½ dl naturell yoghurt
1 äggvita
1 dl vispgrädde
Skölj och rensa jordgubbarna. Ta undan några fina bär till garnering och mosa resten med en gaffel. Smaksätt moset med ca 1 msk socker. Rör ned yoghurten. Vispa äggvitan till hårt skum. Rör ned 1 msk socker i skummet.
Vispa grädden och blanda ned äggviteskum och grädde i bärmoset. Fördela blandningen i portionsglas och låt dem stå kallt ca 30 minuter. Garnera med hela bär före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 15 minuter
+ ca 30 minuter i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar