lördag 10 maj 2014

Gulasch på fläskkött

GULASCH PÅ FLÄSKKÖTT

God kryddning och litet gräddfil i såsen gör vardagsgulaschen jättegod i all sin enkelhet. Pröva själv och njut!

4 portioner

400 - 500 g benfritt fläskkött av
t ex bog eller skinka
1 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör eller margarin
2 dl buljong
1 burk tomatpuré, ca 40 g
½ tsk timjan
1 krm ingefära
2 dl gräddfil

Tips:
Verkar såsen för tunn kan man reda
av den med litet maizena utrört i
kallt vatten.

Gott att äta till:
Potatismos, kokt ris eller pasta och
en sallad.


Putsa köttet. Skär det i små jämna tärningar och vänd dem i mjölet blandat med salt och peppar. Skala och hacka löken. Pressa vitlöksklyftan. Bryn köttet i litet matfett i en stekgryta. Tillsätt lök och vitlök. Häll sedan på buljongen och tillsätt tomatpuré, timjan och ingefära.

Låt allt sjuda under lock på svag värme ca 35 minuter eller tills köttet är mört. Pröva med en sticka. Tiden beror på vilken sorts kött man valt. Tillsätt gräddfilen och smaksätt med mer kryddor om så behövs. Låt rätten sjuda upp, men den får nu inte koka mera. Servera genast.

Tid för tillagning: Ca 50 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar