GRÄSLÖKSBIFFAR
Matiga biffar med härlig smak av örtkryddor. Garnera med gräslök, det är både gott och dekorativt.
4 portioner
400 g blandfärs
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1/4 tsk salvia
1/4 tsk timjan
1/4 tsk mejram
1/4 tsk rosmarin
1 dl hackad gräslök eller salladslök
1 äggvita
1 dl ströbröd
1 msk olja
2 dl grönsaksbuljong
2 tsk fransk senap
2 tsk maizena
1 msk vatten
Garnering:
klippt gräslök
Blanda färsen med salt och kryddor. Blanda ned 3 msk gräslök, äggvita och ströbröd i färsen och forma den till 4 biffar. Värm oljan i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de är genomstekta. Lägg upp dem på serveringsfat och håll dem varma.
Strö resten av gräslöken i pannan och låt den fräsa någon minut. Tillsätt buljong, senap och maizena utrört i vatten. Låt alltsammans koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över biffarna, garnera med gräslök och servera rätten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Tid på spisen: 15 - 20 minuter
Matiga biffar med härlig smak av örtkryddor. Garnera med gräslök, det är både gott och dekorativt.
4 portioner
400 g blandfärs
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1/4 tsk salvia
1/4 tsk timjan
1/4 tsk mejram
1/4 tsk rosmarin
1 dl hackad gräslök eller salladslök
1 äggvita
1 dl ströbröd
1 msk olja
2 dl grönsaksbuljong
2 tsk fransk senap
2 tsk maizena
1 msk vatten
Garnering:
klippt gräslök
Blanda färsen med salt och kryddor. Blanda ned 3 msk gräslök, äggvita och ströbröd i färsen och forma den till 4 biffar. Värm oljan i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de är genomstekta. Lägg upp dem på serveringsfat och håll dem varma.
Strö resten av gräslöken i pannan och låt den fräsa någon minut. Tillsätt buljong, senap och maizena utrört i vatten. Låt alltsammans koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över biffarna, garnera med gräslök och servera rätten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Tid på spisen: 15 - 20 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar