fredag 2 maj 2014

Citronmousse.

CITRONMOUSSE

Citronmousse - en lätt och luftig efterrätt som passar utmärkt som avslutning på en kraftig och välkryddad måltid.

4 - 6 portioner

3 citroner
150 g smör eller margarin
3 ägg
2½ dl socker
2½ dl vispgrädde

Garnering:
citronskivor
färsk mynta


Riv citronskalet och pressa saften ur citronerna. Smält matfettet i en kastrull och blanda ned ägg, socker, citronskal och -saft. Värm på medelvärme under vispning tills blandningen kokar och tjocknar. Låt sedan citronblandningen kallna.

Vispa grädden och rör ned den i den kalla citronblandningen. Häll upp citronblandningen i en skål och låt den stelna i kylskåp minst 2 timmar. Garnera med citronskivor och mynta och servera moussen.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 10 minuter
Tid i kylen ca 2 timmar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar