fredag 2 maj 2014

Fransk dijondressing

FRANSK DIJONDRESSING

Färskpressad citronsaft och buljong gör denna dressing otroligt smakrik. Servera dressingen till en spröd och fräsch grönsallad. Man kan också använda den för marinering av kött.

8 portioner

2 msk färskpressad citronsaft
2 msk äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap
1 dl köttbuljong
3 msk lättyoghurt
1 krossad vitlöksklyfta
½ tsk salt
½ tsk nymalen svartpeppar


Vispa ihop citronsaft, vinäger och senap i en skål. Vispa ned buljongen, litet i taget. Tillsätt yoghurt, den hela krossade vitlöksklyftan, salt och peppar. Vispa ihop dressingen väl. Täck över skålen med plastfolie och förvara den i kylskåp upp till 4 dagar. Ta bort vitlöksklyftan före serveringen.

För att få en kraftigare smak på dressingen kan du vispa ned 1 tsk Worcestershiresås eller soya och 1 tsk ansjovispasta när du vispar citronsaft, vinäger och senap. Fortsätt sedan enligt receptet.

Hel krossad vitlök ger salladsdressingen en kraftigare smak. Krossade vitlöksklyftor behåller de flesta av sina naturliga oljor.

Häll på dressingen precis före serveringen, så behåller salladsbladen sin sprödhet längre.

Ca 5 minuter att tillaga









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar