onsdag 28 maj 2014

Blåmusselspaghetti

BLÅMUSSELSPAGHETTI

4 portioner

1 kg blåmusslor (kan bytas ut mot
1 burk, ca 400 g, musslor i vatten)
250 - 300 g spaghetti eller tagliatelle
1 finhackad gul lök
3 vitlöksklyftor
½ röd chilipeppar
1 dl olivolja
2 dl vitt vin
1 tsk salt
nymald svartpeppar
2 msk smör eller margarin
1 - 2 dl grovhackad persilja


Borsta och tvätta musslorna väl. Koka pastan enligt beskrivningen på paketet.

Fräs lök, vitlök och chilipeppar i olivolja i en stor kastrull. Lägg ned musslorna och tillsätt vinet. Låt musslorna koka ca 3 minuter tills de öppnar sig. De som inte öppnar sig ska du kasta. Burkmusslor med spad behöver bara blandas med lökhacket och bli genomvarma.

Plocka upp musslorna och ta bort ena skalhalvan. Smaksätt musselbuljongen med salt och peppar. Vispa ned en smörklick och tillsätt persilja. Blanda den avrunna pastan med musslor och musselbuljong. Servera genast.


Tid för tillagning: 20 minuter


Från boken "100 rätter på 20 minuter" av Barbro Lönnegren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar