onsdag 28 maj 2014

Australisk köttgryta

AUSTRALISK KÖTTGRYTA

En spännande currygryta smaksatt med mango chutney.

6 portioner

Ca 800 g benfritt nötkött av högrev
eller märgpipa
2 msk matolja
1 tsk salt
nymald svartpeppar
ca 10 små schalottenlökar i halvor
1 - 2 msk currypasta, gärna röd tandoori
4 dl köttbuljong på fond eller tärning
2 morötter i stavar
2 äpplen i stora klyftor
2 msk mango chutney

Garnering:
1 stor tomat, urkärnad och tärnad
färsk koriander eller bladpersilja

Tillbehör:
kokt ris eller potatis


Skär köttet i ca 2 x 2 cm stora tärningar. Bryn dem i omgångar i olja i en stekpanna och lägg sedan över dem i en gryta. Krydda med salt och peppar. Tillsätt lök och smaksätt med någon currypasta. Häll på buljong, lägg i morötter och äpplen och smaksätt med mango chutney.

Koka grytan under lock 45 - 60 minuter eller tills köttet är färdigt. Eller sätt ugnen på 200° och koka grytan i en ugnssäker form med lock eller täckt med aluminiumfolie ca 1 - 1½ timme. Garnera grytan med tomattärningar och grönt och servera med kokt ris eller potatis.


Från boken "100 grytor & gratänger" av Barbro Lönnegren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar