SPANSKA SHERRYMUSSLOR
4 portioner
1 kg musslor (hjärtmusslor, blåmusslor eller bådadera)
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
3 msk milt paprikapulver
2 dl sherry
ca ½ tsk salt
Skölj och ansa musslorna. Släng dem som inte stänger sig när du knackar på dem. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i olivoljan på låg värme i en rymlig kastrull. Tillsätt paprikapulvret och fräs ytterligare någon minut. Häll i sherryn, lägg i musslorna och lägg på lock. Låt det hela sjuda tills musslorna öppnar sig. De som inte öppnar sig ska slängas.
Servera genast, gärna med lantbröd till.
4 portioner
1 kg musslor (hjärtmusslor, blåmusslor eller bådadera)
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
3 msk milt paprikapulver
2 dl sherry
ca ½ tsk salt
Skölj och ansa musslorna. Släng dem som inte stänger sig när du knackar på dem. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i olivoljan på låg värme i en rymlig kastrull. Tillsätt paprikapulvret och fräs ytterligare någon minut. Häll i sherryn, lägg i musslorna och lägg på lock. Låt det hela sjuda tills musslorna öppnar sig. De som inte öppnar sig ska slängas.
Servera genast, gärna med lantbröd till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar