SILL À LA ANNA
En härlig sillrätt, lika populär överallt i Norden. Det heta, brynta matfettet över rätten precis när den ska serveras gör den till en smaksensation.
4 portioner
2 matjessillfiléer
2 rödlökar
2 hårdkokta ägg
4 msk hackad persilja eller dill
2 - 3 msk smör eller margarin
Gott att äta till:
Kokt skalpotatis och/eller knäckebröd.
Skär sillen i bitar och lägg upp dem på fat. Skala och hacka lök och ägg. Lägg upp rödlöken, äggen och det kryddgröna i grupper över sillen.
Bryn matfettet och häll det omedelbart över sillen. Matfettet ska vara precis brynt, då ger det den fina "nötsmaken".
Tid för tillagning: Ca 15 minuter.
En härlig sillrätt, lika populär överallt i Norden. Det heta, brynta matfettet över rätten precis när den ska serveras gör den till en smaksensation.
4 portioner
2 matjessillfiléer
2 rödlökar
2 hårdkokta ägg
4 msk hackad persilja eller dill
2 - 3 msk smör eller margarin
Gott att äta till:
Kokt skalpotatis och/eller knäckebröd.
Skär sillen i bitar och lägg upp dem på fat. Skala och hacka lök och ägg. Lägg upp rödlöken, äggen och det kryddgröna i grupper över sillen.
Bryn matfettet och häll det omedelbart över sillen. Matfettet ska vara precis brynt, då ger det den fina "nötsmaken".
Tid för tillagning: Ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar