söndag 27 april 2014

Röd kålsoppa

RÖD KÅLSOPPA

En soppa kan man servera antingen som förrätt eller som huvudrätt. Vill man göra måltiden mer mättande kan man tillsätta skink- eller korvtärningar i soppan och servera varma eller kalla ostsmörgåsar till.

4 portioner

Ca 600 g vitkål
4 - 5 tomater
1½ l buljong
2 - 3 msk tomatpuré
1 tsk mejram
½ tsk salt
2 msk finklippt persilja


Skölj och ansa vitkålen. Strimla den mycket fint. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Hetta upp buljongen och tillsätt kål och tomater. Låt grönsakerna sjuda i buljongen ca 10 minuter. Kålen ska bli mjuk men ändå ha kvar litet av sin spänst.

Krydda soppan med tomatpuré, mejram och salt. Låt sedan soppan stå kvar på värmen och dra några minuter med locket på. Strö över persilja och servera.

Den som vill kan naturligtvis skala tomaterna. Doppa dem då först i hett vatten så går det lättare.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar