måndag 28 april 2014

Senapstorsk

SENAPSTORSK

När man tillagar djupfryst fisk blir den bäst om man bara låter fiskblocket tina så pass mycket att man kan skära det i skivor. Senap och purjolök ger god smak åt torsk.

4 portioner

1 pkt djupfryst torskfilé, ca 400 g
(eller sej eller hoki)
2 purjolökar
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1½ msk senap
1 - 2 dl grädde

Gott att äta till:
Kokt ris eller kokt potatis.


Låt fiskblocket tina lätt.

Rensa och skölj purjolökarna mycket noga. Skär dem i fina strimlor. Bryn purjon i litet matfett tills den är mjuk. Smaksätt med salt och peppar. Skär fiskblocket i skivor och bred litet senap på fiskskivorna. Varva purjolök och fisk i en ugnssäker form eller låg kastrull. Häll över grädden.

Sätt in rätten i 225° ugn ca 20 minuter eller tills fisken verkar genomstekt. Servera direkt ur formen eller kastrullen.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter,
varav ca 20 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar