HAVREGRYNSKAKA MED LINGON
Detta är en enkel men god efterrätt. Man kan äta den både ljummen och kall. Vaniljsås passar bra till, men också glass eller litet vispad grädde.
4 portioner
3 dl havregryn
smör eller margarin till formen
2 dl rårörda, syrliga lingon
1 dl farin
4 dl mjölk
smör eller margarin
Lägg hälften av havregrynen i en smord, ugnssäker form. Lägg lingonen över havregrynen. Strö farinsockret över lingonen. Täck med resten av havregrynen, häll över mjölken och klicka på litet matfett.
Grädda i ugn vid 200° ca 35 minuter eller tills havregrynen sugit åt sig vätskan och rätten fått fin färg.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter, varav
ca 35 minuter i ugnen.
Detta är en enkel men god efterrätt. Man kan äta den både ljummen och kall. Vaniljsås passar bra till, men också glass eller litet vispad grädde.
4 portioner
3 dl havregryn
smör eller margarin till formen
2 dl rårörda, syrliga lingon
1 dl farin
4 dl mjölk
smör eller margarin
Lägg hälften av havregrynen i en smord, ugnssäker form. Lägg lingonen över havregrynen. Strö farinsockret över lingonen. Täck med resten av havregrynen, häll över mjölken och klicka på litet matfett.
Grädda i ugn vid 200° ca 35 minuter eller tills havregrynen sugit åt sig vätskan och rätten fått fin färg.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter, varav
ca 35 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar