måndag 28 april 2014

Dijonbröd

DIJONBRÖD

Till dessa smörgåsar ser det trevligast ut om man använder champinjonhattar av ungefär samma storlek. Skaften och de mindre svamparna som blir över i påsen kan användas i en sallad.

4 smörgåsar

24 stora champinjoner
1 msk smör eller margarin
½ tsk salt
4 skivor vitt formbröd
1 tsk Dijonsenap
1 tsk Worcestershiresås
(eller HP-sås)
2 tsk tomatpuré
1 tsk potatismjöl
1 msk finklippt gräslök
1 dl vispgrädde

Gott att äta till:
Grönsallad.


Skölj och ansa champinjonerna. Skär bort skaften. Fräs champinjonhattarna i litet matfett i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Krydda med salt. Rosta brödskivorna i en brödrost eller i ugnen. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och lägg champinjonhattarna på brödskivorna.

Rör samman senap, Worcester- eller HP-sås, tomatpuré, potatismjöl och gräslök. Vispa grädden till hårt skum och blanda ned den i såsen. Bred såsen över smörgåsarna och gratinera dem i ugn vid 250° 8 - 10 minuter, eller tills de fått lätt färg. Servera genast.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter,
varav 8 - 10 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar