KAPRISBIFFAR
Detta skulle man kunna kalla en variant på Biff à la Lindström. Vi har smaksatt färsen med kapris, rödlök och senap. Ytterligare smak får man om man tillsätter fyra hackade ansjovisfiléer. Men minska då litet på saltet.
4 portioner
500 g nötfärs
1 tsk salt
2 msk grädde
2 msk finhackad rödlök
2 msk finhackad kapris
1 msk osötad senap
2 msk smör eller margarin
4 äggulor
ev lökringar
grovstött svartpeppar
salt
Gott att äta till:
Tomatsallad och bröd.
Blanda nötfärs och salt. Späd med grädden. Arbeta snabbt in lök, kapris och senap i färsen och forma den till fyra ganska tjocka biffar. Stek dem hastigt i litet matfett i en stekpanna. De bör inte bli helt genomstekta (om man inte av olika skäl måste ha sin mat genomstekt förstås, Bellas anm!).
Lägg upp biffarna på varmt serveringsfat. Lägg äggulorna i lökringar eller i sina skal bredvid biffarna på fatet. Strö över svartpeppar och litet salt.
Man kan också servera stekta ägg till biffarna.
Tid för tillagning: 20 - 25 minuter.
Detta skulle man kunna kalla en variant på Biff à la Lindström. Vi har smaksatt färsen med kapris, rödlök och senap. Ytterligare smak får man om man tillsätter fyra hackade ansjovisfiléer. Men minska då litet på saltet.
4 portioner
500 g nötfärs
1 tsk salt
2 msk grädde
2 msk finhackad rödlök
2 msk finhackad kapris
1 msk osötad senap
2 msk smör eller margarin
4 äggulor
ev lökringar
grovstött svartpeppar
salt
Gott att äta till:
Tomatsallad och bröd.
Blanda nötfärs och salt. Späd med grädden. Arbeta snabbt in lök, kapris och senap i färsen och forma den till fyra ganska tjocka biffar. Stek dem hastigt i litet matfett i en stekpanna. De bör inte bli helt genomstekta (om man inte av olika skäl måste ha sin mat genomstekt förstås, Bellas anm!).
Lägg upp biffarna på varmt serveringsfat. Lägg äggulorna i lökringar eller i sina skal bredvid biffarna på fatet. Strö över svartpeppar och litet salt.
Man kan också servera stekta ägg till biffarna.
Tid för tillagning: 20 - 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar