söndag 27 april 2014

Salami- och löksallad

SALAMI- OCH LÖKSALLAD

Snabbt och lätt gör vi en god och ganska mättande sallad. Vill man drygar man ut den med selleri och avocado i klyftor.

4 portioner

2 stora gula lökar
isbitar
1 grön paprika
4 tomater
250 g salami eller annan rökt korv
200 g ost, t ex Herrgård

Dressing:
1 msk senap
1 msk vinäger
3 msk olja
salt, svartpeppar
(oregano)

Gott att äta till:
Ugnsvärmd baguette eller lantbröd.


Skala löken och skär den i ringar. Lägg den tillsammans med några isbitar i en skål med vatten medan det övriga förbereds.

Ta bort kärnor och invändiga vita hinnor ur paprikan och strimla den. Skär tomater och korv i skivor och osten i kuber. Låt lökringarna rinna av.

Rör ut senapen i vinägern och tillsätt oljan i en fin stråle. Krydda med salt, peppar och ev dragon. Blanda salladsingredienserna i en skål och häll över dressingen eller bjud den separat.

Det är också gott att servera salladen med skarpsås.


Tid för tillagning: Ca 20 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar