PORTERGRYTA
Den här gryträtten blir extra mustig tack vare portern. En bra allt-i-ett-rätt som egentligen bara behöver kompletteras med en sallad. Efterstekningen kan även göras i ugnen.
4 - 5 portioner
3/4 kg benfritt nötkött av
märgpipa, bog eller ytterlår
2 msk smör eller margarin
salt, peppar
1 kg potatis, 10 - 12 st
ca 20 syltlökar
2 msk äkta soya
1 porter, ca 33 cl
2 dl buljong
1 knippa gräslök
Skär köttet i bitar. Bryn dem i matfettet i en gryta och krydda med salt och peppar. Skala och skiva potatisen. Tillsätt potatis och syltlök till grytan. Häll på soya, porter och buljong så att det täcker.
Efterstek under lock ca 1½ timme eller tills köttet känns mört. Tiden varierar med styckningsdel och på hur välhängt köttet är. Smaka av och krydda ev med mer salt och peppar. Klipp gräslöken över före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 2 timmar.
Den här gryträtten blir extra mustig tack vare portern. En bra allt-i-ett-rätt som egentligen bara behöver kompletteras med en sallad. Efterstekningen kan även göras i ugnen.
4 - 5 portioner
3/4 kg benfritt nötkött av
märgpipa, bog eller ytterlår
2 msk smör eller margarin
salt, peppar
1 kg potatis, 10 - 12 st
ca 20 syltlökar
2 msk äkta soya
1 porter, ca 33 cl
2 dl buljong
1 knippa gräslök
Skär köttet i bitar. Bryn dem i matfettet i en gryta och krydda med salt och peppar. Skala och skiva potatisen. Tillsätt potatis och syltlök till grytan. Häll på soya, porter och buljong så att det täcker.
Efterstek under lock ca 1½ timme eller tills köttet känns mört. Tiden varierar med styckningsdel och på hur välhängt köttet är. Smaka av och krydda ev med mer salt och peppar. Klipp gräslöken över före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 2 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar