MUSTIG MIDDAGSSOPPA
Den här soppan är rejäl vardagsmat, dryg och mättande. Den går också fort att laga av grönsaker från frys och burk.
4 - 5 portioner
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör eller margarin
1 l buljong
3 stora potatisar
1 knippe persilja
1 pkt djupfrysta ärter, ca 250 g
1 pkt djupfrysta gröna bönor, ca 250 g
1 burk vita bönor, ca 450 g
1 burk tomater, ca 450 g
1 burk tomatpuré, ca 25 g
2 - 3 wienerkorvar
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm rosmarin
Gott att äta till:
Bröd och riven ost.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i matfettet utan att den tar färg. Späd med buljongen. Skala potatisarna och skär dem i tärningar. Hacka persiljan.
Tillsätt potatis, persilja, djupfrysta grönsaker, vita bönor, tomaterna med spad och tomatpurén till buljongen. Låt det hela koka upp. Skär korvarna i skivor, lägg dem i soppan och låt allt sjuda under lock ca 10 minuter eller tills grönsakerna är lagom mjuka.
Smaksätt soppan med salt, peppar och rosmarin.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter.
Den här soppan är rejäl vardagsmat, dryg och mättande. Den går också fort att laga av grönsaker från frys och burk.
4 - 5 portioner
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör eller margarin
1 l buljong
3 stora potatisar
1 knippe persilja
1 pkt djupfrysta ärter, ca 250 g
1 pkt djupfrysta gröna bönor, ca 250 g
1 burk vita bönor, ca 450 g
1 burk tomater, ca 450 g
1 burk tomatpuré, ca 25 g
2 - 3 wienerkorvar
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm rosmarin
Gott att äta till:
Bröd och riven ost.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i matfettet utan att den tar färg. Späd med buljongen. Skala potatisarna och skär dem i tärningar. Hacka persiljan.
Tillsätt potatis, persilja, djupfrysta grönsaker, vita bönor, tomaterna med spad och tomatpurén till buljongen. Låt det hela koka upp. Skär korvarna i skivor, lägg dem i soppan och låt allt sjuda under lock ca 10 minuter eller tills grönsakerna är lagom mjuka.
Smaksätt soppan med salt, peppar och rosmarin.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar