söndag 27 april 2014

Färggrann rödkålssallad

FÄRGGRANN RÖDKÅLSSALLAD

Varför inte pröva på rödkål i stället för vitkål i vinterns sallader? Det blir en ny och annorlunda sallad, som passar lika bra till fisk som till kötträtter.

4 portioner

1/4 rödkålshuvud, ca 300 g
1 purjolök
kokande vatten
1 apelsin
50 g valnötskärnor
½ burk majskorn à ca 350 g

Salladssås:
1 äggula
1 msk senap
1½ msk vinäger
4 msk matolja
1 msk vatten
½ tsk salt
2 krm vitpeppar


Skölj och ansa rödkål och purjolök. Strimla allt fint. Lägg kål- och purjostrimlor i en skål. Häll på kokande vatten och låt stå en stund medan salladen förbereds. Skala apelsinen och skär den i tunna skivor.

Vispa upp äggula och senap. Späd med vinäger, olja och vatten - litet i taget - till en jämn och slät sås. Smaksätt med salt och peppar.

Häll av vattnet från kål och purjolök. Spola av strimlorna med kallt vatten och låt dem rinna av väl. Lägg dem sedan i en salladsskål. Blanda ned apelsinskivor, valnötskärnor och majskorn. Häll såsen över och servera.


Tid för tillagning: Ca 20 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar