onsdag 30 april 2014

Plommonmaräng

PLOMMONMARÄNG

Plommon gräddas mjuka i ugnen och täcks sedan av ett lagom sött marängtäcke. En lättlagad och mycket god dessert.

4 portioner

600 g plommon
1 msk pressad citronsaft
½ dl socker
½ msk maizena
1/4 tsk malen muskot
3 äggvitor
ev några droppar vinäger
eller citronsaft
3 msk socker
½ tsk vaniljsocker
2 msk flagad mandel


Halvera plommonen, kärna ur dem och skär dem i skivor. Lägg plommonen i en låg ugnssäker form och häll över citronsaften. Blanda socker, maizena och muskot i en skål och blanda det sedan med plommonen. Täck över med aluminiumfolie och grädda i mitten av ugnen i 175° ca 30 minuter. Rör om ett par gånger.

Vispa äggvitor och vinäger fluffigt. Med just vinäger eller ättika i smeten går det snabbare att vispa den styv. Tillsätt sockret matskedsvis under vispningen och vispa äggvitorna styva. Vispa ned vaniljsockret. Bred marängen över plommonen och strö över mandel. Färgsätt marängen i mitten av ugnen i 200° 5 - 10 minuter.

Servera desserten varm.

Tid för tillagning: 15 minuters förberedelse
+ 35 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar