PAPRIKAFILÉ
Filékött för onekligen tanken till fest. Väljer man t ex kalv- eller nötfilé till en kötträtt så märker man sannerligen att det gräver ett djupt hål i hushållskassan. Fläskfilé är däremot inte så dyrt och därför kan man välja den när man vill göra extra goda kötträtter i vardagslag. Paprika, både kryddan och grönsaken, har vi tagit med i vårt recept och dessutom rödvin att låta köttet puttra i tills det är helt mört.
4 portioner
2 fläskfiléer, ca 600 g
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm paprikapulver
½ krm vitpeppar
2 msk smör eller margarin
1 röd och 1 grön paprika
2 dl rödvin
Gott att äta till:
Kokt potatis, ris eller pasta.
Skär fläskfilén i skivor och panera dem i kryddat vetemjöl. Stek köttet väl på bägge sidor i smör eller margarin. Ansa paprikan och strimla den över köttet, slå på rödvinet och låt alltsammans puttra på svag värme under lock ca 10 minuter.
Man kan steka lever eller njure på samma sätt som fläskfilén. Krydda med curry eller salvia. Strimla gul lök eller purjolök över samtidigt med paprikan.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter.
Filékött för onekligen tanken till fest. Väljer man t ex kalv- eller nötfilé till en kötträtt så märker man sannerligen att det gräver ett djupt hål i hushållskassan. Fläskfilé är däremot inte så dyrt och därför kan man välja den när man vill göra extra goda kötträtter i vardagslag. Paprika, både kryddan och grönsaken, har vi tagit med i vårt recept och dessutom rödvin att låta köttet puttra i tills det är helt mört.
4 portioner
2 fläskfiléer, ca 600 g
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm paprikapulver
½ krm vitpeppar
2 msk smör eller margarin
1 röd och 1 grön paprika
2 dl rödvin
Gott att äta till:
Kokt potatis, ris eller pasta.
Skär fläskfilén i skivor och panera dem i kryddat vetemjöl. Stek köttet väl på bägge sidor i smör eller margarin. Ansa paprikan och strimla den över köttet, slå på rödvinet och låt alltsammans puttra på svag värme under lock ca 10 minuter.
Man kan steka lever eller njure på samma sätt som fläskfilén. Krydda med curry eller salvia. Strimla gul lök eller purjolök över samtidigt med paprikan.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar