måndag 28 april 2014

Gryta med kyckling och grönsaker

GRYTA MED KYCKLING OCH GRÖNSAKER

Här är receptet på en enkel och lättlagad kycklinggryta. Välj djupfrysta grönsaker eller ev ett par av säsongens färska grönsaker.

4 portioner

400 g benfritt kycklingkött,
t ex bröstkött
2 purjolökar
1 msk smör eller margarin
1 pkt djupfryst grönsaksblandning, ca 275 g
1 burk tomater, ca 400 g
1 hönsbuljongtärning
vatten
2 msk finklippt persilja

Gott att äta till:
Ris, pasta eller sprödvärmt pain riche.


Skär kycklingköttet i strimlor. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Bryn köttet helt lätt i litet matfett i en stekpanna. Varva kött, purjolök och grönsaksblandning i en gryta. Tillsätt tomaterna med sitt spad. Lös upp buljongtärningen i litet vatten och tillsätt också detta.

Låt det hela sjuda under lock 15 - 20 minuter eller tills allt är mört. Pröva med en sticka. Smaksätt ev med mer kryddor. Strö över persilja och servera direkt ur grytan.

Man kan också använda t ex djupfrysta kycklingdelar till denna gryträtt, men beräkna i så fall något längre tid för efterstekningen.


Tid för tillagning: Ca 45 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar