GRYTA MED KYCKLING OCH GRÖNSAKER
Här är receptet på en enkel och lättlagad kycklinggryta. Välj djupfrysta grönsaker eller ev ett par av säsongens färska grönsaker.
4 portioner
400 g benfritt kycklingkött,
t ex bröstkött
2 purjolökar
1 msk smör eller margarin
1 pkt djupfryst grönsaksblandning, ca 275 g
1 burk tomater, ca 400 g
1 hönsbuljongtärning
vatten
2 msk finklippt persilja
Gott att äta till:
Ris, pasta eller sprödvärmt pain riche.
Skär kycklingköttet i strimlor. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Bryn köttet helt lätt i litet matfett i en stekpanna. Varva kött, purjolök och grönsaksblandning i en gryta. Tillsätt tomaterna med sitt spad. Lös upp buljongtärningen i litet vatten och tillsätt också detta.
Låt det hela sjuda under lock 15 - 20 minuter eller tills allt är mört. Pröva med en sticka. Smaksätt ev med mer kryddor. Strö över persilja och servera direkt ur grytan.
Man kan också använda t ex djupfrysta kycklingdelar till denna gryträtt, men beräkna i så fall något längre tid för efterstekningen.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Här är receptet på en enkel och lättlagad kycklinggryta. Välj djupfrysta grönsaker eller ev ett par av säsongens färska grönsaker.
4 portioner
400 g benfritt kycklingkött,
t ex bröstkött
2 purjolökar
1 msk smör eller margarin
1 pkt djupfryst grönsaksblandning, ca 275 g
1 burk tomater, ca 400 g
1 hönsbuljongtärning
vatten
2 msk finklippt persilja
Gott att äta till:
Ris, pasta eller sprödvärmt pain riche.
Skär kycklingköttet i strimlor. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Bryn köttet helt lätt i litet matfett i en stekpanna. Varva kött, purjolök och grönsaksblandning i en gryta. Tillsätt tomaterna med sitt spad. Lös upp buljongtärningen i litet vatten och tillsätt också detta.
Låt det hela sjuda under lock 15 - 20 minuter eller tills allt är mört. Pröva med en sticka. Smaksätt ev med mer kryddor. Strö över persilja och servera direkt ur grytan.
Man kan också använda t ex djupfrysta kycklingdelar till denna gryträtt, men beräkna i så fall något längre tid för efterstekningen.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar