PANERAD TORSK MED SKAGENSÅS
4 portioner
Skagensås:
200 g skalade räkor
1 rödlök
1 knippe gräslök
2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
2 tsk riven pepparrot
saft av ½ citron
1 tsk dijonsenap
några droppar worcestershiresås
Panerad torsk:
4 skinn- och benfria torskfiléer à ca 150 g
vetemjöl till panering
3 ägg
ströbröd till panering
smör och olja till stekning
salt, peppar
Garnityr:
vattenkrasse
Till servering:
stekt broccoli
citronhalvor
Skagensås:
Skala rödlöken. Hacka lök och gräslök fint, ev även räkorna om de är stora. Blanda med övriga ingredienser till såsen och ställ svalt.
Torsk:
Panera torskfiléerna i mjöl, därefter uppvispat ägg och sist ströbröd. Stek i rikligt med smör och olja tills de är frasiga och har fått fin färg, 3 - 4 minuter per sida. Garnera med vattenkrasse.
Servera med Skagensås, litet stekt broccoli och citronhalvor.
4 portioner
Skagensås:
200 g skalade räkor
1 rödlök
1 knippe gräslök
2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
2 tsk riven pepparrot
saft av ½ citron
1 tsk dijonsenap
några droppar worcestershiresås
Panerad torsk:
4 skinn- och benfria torskfiléer à ca 150 g
vetemjöl till panering
3 ägg
ströbröd till panering
smör och olja till stekning
salt, peppar
Garnityr:
vattenkrasse
Till servering:
stekt broccoli
citronhalvor
Skagensås:
Skala rödlöken. Hacka lök och gräslök fint, ev även räkorna om de är stora. Blanda med övriga ingredienser till såsen och ställ svalt.
Torsk:
Panera torskfiléerna i mjöl, därefter uppvispat ägg och sist ströbröd. Stek i rikligt med smör och olja tills de är frasiga och har fått fin färg, 3 - 4 minuter per sida. Garnera med vattenkrasse.
Servera med Skagensås, litet stekt broccoli och citronhalvor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar