MANGO- OCH APELSINSORBET
Vaniljpulver är ren vanilj, utan socker, och finns på bakhyllan i matbutiken. Går att utesluta.
4 - 6 personer
1 pkt fryst mango, ca 250 g
2 dl vatten
1 - 2 krm vaniljpulver
3/4 dl flytande honung
saft och skal av 1 apelsin
2 äggvitor
Garnering:
vinbärsklasar
Låt mangon tina. Koka ihop vatten, vaniljpulver och honung. Kyl ned och mixa ihop det med mango, saft och finrivet apelsinskal till en slät puré. Vispa äggvitorna vita och hårda med elvisp. Vänd ned dem i fruktpurén och vispa litet till med elvispen.
Låt stelna i frysen 3 - 4 timmar. Rör runt med en ballongvisp var 30e minut. När sorbeten är nästan helt fryst, vispa upp försiktigt med elvisp till en fluffig konsistens och servera direkt. Använder du glassmaskin tar det 30 - 45 minuter att frysa sorbeten.
Garnera med vinbär.
Vaniljpulver är ren vanilj, utan socker, och finns på bakhyllan i matbutiken. Går att utesluta.
4 - 6 personer
1 pkt fryst mango, ca 250 g
2 dl vatten
1 - 2 krm vaniljpulver
3/4 dl flytande honung
saft och skal av 1 apelsin
2 äggvitor
Garnering:
vinbärsklasar
Låt mangon tina. Koka ihop vatten, vaniljpulver och honung. Kyl ned och mixa ihop det med mango, saft och finrivet apelsinskal till en slät puré. Vispa äggvitorna vita och hårda med elvisp. Vänd ned dem i fruktpurén och vispa litet till med elvispen.
Låt stelna i frysen 3 - 4 timmar. Rör runt med en ballongvisp var 30e minut. När sorbeten är nästan helt fryst, vispa upp försiktigt med elvisp till en fluffig konsistens och servera direkt. Använder du glassmaskin tar det 30 - 45 minuter att frysa sorbeten.
Garnera med vinbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar