tisdag 1 april 2014

Enkla fiskbiffar med dillsmör

ENKLA FISKBIFFAR MED DILLSMÖR

Blixtmixad fiskfärs blir frasiga fiskbiffar att njuta med hemgjort dillsmör.

4 portioner

80 g rumsvarmt smör
1 dl hackad dill
1 kg mjölig potatis
ca 2 dl mjölk, gärna mellanmjölk
salt, svartpeppar
200 g tinade ärter
600 g tinad kolja
2 msk potatismjöl
salt, cayennepeppar
1 msk rosépeppar
1 dl ströbröd
smör till stekning


Blanda smör och dill, forma till en rulle i plastfolie och lägg i kylen.

Skala potatisen, koka den mjuk och slå bort vattnet. Mosa lätt med stilla elvisp. Värm mjölken och vispa ned den litet i sänder med elvisp på lågt varv - eller gör potatismoset som du brukar göra! Smaksätt moset med salt och peppar och vänd i ärterna.

Lägg grovskivad fisk med potatismjöl, 3/4 tsk salt och ett par duttar cayenne i mixer eller matberedare. Finstöt rosépepparn och tillsätt den och kör tills färsen är blandad. Forma 8 slarviga biffar och vänd dem i ströbröd. Stek i smör på dryg medelvärme 3 - 4 minuter på varje sida.

Servera fisken het med dillsmör på och ärtmos till. Koljan kan ersättas med sej eller torsk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar