tisdag 29 april 2014

Mandelmaränger med snabb bärsorbet

MANDELMARÄNGER MED SNABB BÄRSORBET

4 portioner

2 äggvitor
3 dl florsocker
1 dl flagad mandel
300 g djupfrysta bär utan kärnor
3 - 4 msk socker
2 msk nypressad lime- eller citronsaft
½ dl mjölk


Värm ugnen till 125°. Elvispa äggvitan fast med sockret, litet i taget, i fettfri skål med rena vispar. Krossa 2/3 av mandelflagorna litet mindre och vänd ned dem. Sleva upp i spritspåse och klipp av spetsen drygt cm-brett.

Spritsa ca 12 dm-långa tjocka korvar på pappersklädd plåt. Strö på resterande mandel och grädda ca 1 timme till frasigt skal med segt inkråm. Låt kallna på galler.

Häll djupfrysta bär, socker, citrusjuice och mjölk i matberedaren och mixa. Smaka av sockermängden, sura bär behöver mer socker. Servera genast eller skeda upp glasskulor att stoppa i frysen till litet senare.

Även marängerna kan göras någon dag i förväg.

Tid för tillagning: Ca 20 minuter + 1 timme i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar