MANDELMARÄNGER MED SNABB BÄRSORBET
4 portioner
2 äggvitor
3 dl florsocker
1 dl flagad mandel
300 g djupfrysta bär utan kärnor
3 - 4 msk socker
2 msk nypressad lime- eller citronsaft
½ dl mjölk
Värm ugnen till 125°. Elvispa äggvitan fast med sockret, litet i taget, i fettfri skål med rena vispar. Krossa 2/3 av mandelflagorna litet mindre och vänd ned dem. Sleva upp i spritspåse och klipp av spetsen drygt cm-brett.
Spritsa ca 12 dm-långa tjocka korvar på pappersklädd plåt. Strö på resterande mandel och grädda ca 1 timme till frasigt skal med segt inkråm. Låt kallna på galler.
Häll djupfrysta bär, socker, citrusjuice och mjölk i matberedaren och mixa. Smaka av sockermängden, sura bär behöver mer socker. Servera genast eller skeda upp glasskulor att stoppa i frysen till litet senare.
Även marängerna kan göras någon dag i förväg.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter + 1 timme i ugnen.
4 portioner
2 äggvitor
3 dl florsocker
1 dl flagad mandel
300 g djupfrysta bär utan kärnor
3 - 4 msk socker
2 msk nypressad lime- eller citronsaft
½ dl mjölk
Värm ugnen till 125°. Elvispa äggvitan fast med sockret, litet i taget, i fettfri skål med rena vispar. Krossa 2/3 av mandelflagorna litet mindre och vänd ned dem. Sleva upp i spritspåse och klipp av spetsen drygt cm-brett.
Spritsa ca 12 dm-långa tjocka korvar på pappersklädd plåt. Strö på resterande mandel och grädda ca 1 timme till frasigt skal med segt inkråm. Låt kallna på galler.
Häll djupfrysta bär, socker, citrusjuice och mjölk i matberedaren och mixa. Smaka av sockermängden, sura bär behöver mer socker. Servera genast eller skeda upp glasskulor att stoppa i frysen till litet senare.
Även marängerna kan göras någon dag i förväg.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter + 1 timme i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar