tisdag 29 april 2014

Goda fläskgrytan

GODA FLÄSKGRYTAN

4 personer

500 g färskt bogfläsk
2 msk smör eller margarin
2 gula lökar
1 röd paprika
100 g färska champinjoner
eller motsvarande mängd på burk
1 burk hela små morötter
salt, vitpeppar
1 tsk timjan
3 dl tärningsbuljong
2 äpplen
2 msk vetemjöl till såsen
1 - 2 dl vitt eller rött matlagningsvin


Skär köttet i små bitar eller skivor och bryn det i väl upphettat matfett. Lägg över köttet i en gryta, bryn löken lätt i fettet som finns kvar och fräs också upp paprikan, skuren i strimlor, svampen och morötterna innan de läggs i grytan med köttet. Salta, peppra och strö på timjan.

Tillsätt buljongen och låt grytan småputtra under lock tills köttet känns mört. Lägg i äpplena, skalade och skurna i klyftor, mot slutet av koktiden. Red av skyn från grytan med litet vetemjöl och smaka av med vinet.

Servera kokt ris eller potatis till.


Tid för tillagning: Ca 25 minuter +
1 timme att koka.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar