GODA FLÄSKGRYTAN
4 personer
500 g färskt bogfläsk
2 msk smör eller margarin
2 gula lökar
1 röd paprika
100 g färska champinjoner
eller motsvarande mängd på burk
1 burk hela små morötter
salt, vitpeppar
1 tsk timjan
3 dl tärningsbuljong
2 äpplen
2 msk vetemjöl till såsen
1 - 2 dl vitt eller rött matlagningsvin
Skär köttet i små bitar eller skivor och bryn det i väl upphettat matfett. Lägg över köttet i en gryta, bryn löken lätt i fettet som finns kvar och fräs också upp paprikan, skuren i strimlor, svampen och morötterna innan de läggs i grytan med köttet. Salta, peppra och strö på timjan.
Tillsätt buljongen och låt grytan småputtra under lock tills köttet känns mört. Lägg i äpplena, skalade och skurna i klyftor, mot slutet av koktiden. Red av skyn från grytan med litet vetemjöl och smaka av med vinet.
Servera kokt ris eller potatis till.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter +
1 timme att koka.
4 personer
500 g färskt bogfläsk
2 msk smör eller margarin
2 gula lökar
1 röd paprika
100 g färska champinjoner
eller motsvarande mängd på burk
1 burk hela små morötter
salt, vitpeppar
1 tsk timjan
3 dl tärningsbuljong
2 äpplen
2 msk vetemjöl till såsen
1 - 2 dl vitt eller rött matlagningsvin
Skär köttet i små bitar eller skivor och bryn det i väl upphettat matfett. Lägg över köttet i en gryta, bryn löken lätt i fettet som finns kvar och fräs också upp paprikan, skuren i strimlor, svampen och morötterna innan de läggs i grytan med köttet. Salta, peppra och strö på timjan.
Tillsätt buljongen och låt grytan småputtra under lock tills köttet känns mört. Lägg i äpplena, skalade och skurna i klyftor, mot slutet av koktiden. Red av skyn från grytan med litet vetemjöl och smaka av med vinet.
Servera kokt ris eller potatis till.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter +
1 timme att koka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar