lördag 12 april 2014

Citronfromage med passionsfrukt

CITRONFROMAGE MED PASSIONSFRUKT

Syrligt fräsch får den avsluta middagen - en len citronfromage med massor av frukt och bär. Tvätta skalet noga på citronerna under rinnande varmt vatten innan du river det!

4 personer

5 gelatinblad
2 äggulor
1 - 1½ dl socker
saft och skal av 1 citron
3 passionsfrukter
3 dl vispgrädde
2 äggvitor

Servering:
färska frukter och/eller bär


Lägg gelatinbladen i kallt vatten så att de blir mjuka.

Rör äggulor och socker luftigt. Tillsätt rivet skal och saft av citronen. Dela passionsfrukterna, gröp ur fruktköttet och blanda ned det i äggulevispet. Vispa grädden, men inte alltför hårt. Vispa äggvitorna till hårt skum.

Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Smält på svag värme och ta kastrullen från värmen. Rör ned gelatinet i grädden. Tillsätt äggulevispet och rör till sist ned äggviteskummet.

Fördela smeten i formar och låt stå i kylen ca 4 timmar. Servera med färska frukter och bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar