CITRONFROMAGE MED PASSIONSFRUKT
Syrligt fräsch får den avsluta middagen - en len citronfromage med massor av frukt och bär. Tvätta skalet noga på citronerna under rinnande varmt vatten innan du river det!
4 personer
5 gelatinblad
2 äggulor
1 - 1½ dl socker
saft och skal av 1 citron
3 passionsfrukter
3 dl vispgrädde
2 äggvitor
Servering:
färska frukter och/eller bär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten så att de blir mjuka.
Rör äggulor och socker luftigt. Tillsätt rivet skal och saft av citronen. Dela passionsfrukterna, gröp ur fruktköttet och blanda ned det i äggulevispet. Vispa grädden, men inte alltför hårt. Vispa äggvitorna till hårt skum.
Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Smält på svag värme och ta kastrullen från värmen. Rör ned gelatinet i grädden. Tillsätt äggulevispet och rör till sist ned äggviteskummet.
Fördela smeten i formar och låt stå i kylen ca 4 timmar. Servera med färska frukter och bär.
Syrligt fräsch får den avsluta middagen - en len citronfromage med massor av frukt och bär. Tvätta skalet noga på citronerna under rinnande varmt vatten innan du river det!
4 personer
5 gelatinblad
2 äggulor
1 - 1½ dl socker
saft och skal av 1 citron
3 passionsfrukter
3 dl vispgrädde
2 äggvitor
Servering:
färska frukter och/eller bär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten så att de blir mjuka.
Rör äggulor och socker luftigt. Tillsätt rivet skal och saft av citronen. Dela passionsfrukterna, gröp ur fruktköttet och blanda ned det i äggulevispet. Vispa grädden, men inte alltför hårt. Vispa äggvitorna till hårt skum.
Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Smält på svag värme och ta kastrullen från värmen. Rör ned gelatinet i grädden. Tillsätt äggulevispet och rör till sist ned äggviteskummet.
Fördela smeten i formar och låt stå i kylen ca 4 timmar. Servera med färska frukter och bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar