BACONFYLLDA KÖTTFÄRSBIFFAR
MED CHAMPINJONCRÈME
4 portioner
150 g tärnad bacon
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
400 g köttfärs
1 finhackad gul lök
1 ägg
1 tsk salt
½ tsk peppar
smör till stekning
Champinjoncrème:
250 g champinjoner
1 rödlök
1 msk smör
2 dl vispgrädde
1 tsk dijonsenap
salt, peppar
Knaperstek bacontärningarna. Låt ströbrödet svälla i mjölken. Blanda ströbrödsmassan med bacon, köttfärs, lök, ägg, salt och peppar. Forma 4 stora biffar och stek dem på medelvärme i smör i en panna.
Dela champinjonerna i kvartar och bryn dem i smör. Skala och skiva rödlöken tunt och låt den steka med. Häll på grädde och senap, salta och peppra. Koka ihop någon minut.
Servera baconbiffarna med champinjoncrèmen, ris eller potatis och sallad.
MED CHAMPINJONCRÈME
4 portioner
150 g tärnad bacon
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
400 g köttfärs
1 finhackad gul lök
1 ägg
1 tsk salt
½ tsk peppar
smör till stekning
Champinjoncrème:
250 g champinjoner
1 rödlök
1 msk smör
2 dl vispgrädde
1 tsk dijonsenap
salt, peppar
Knaperstek bacontärningarna. Låt ströbrödet svälla i mjölken. Blanda ströbrödsmassan med bacon, köttfärs, lök, ägg, salt och peppar. Forma 4 stora biffar och stek dem på medelvärme i smör i en panna.
Dela champinjonerna i kvartar och bryn dem i smör. Skala och skiva rödlöken tunt och låt den steka med. Häll på grädde och senap, salta och peppra. Koka ihop någon minut.
Servera baconbiffarna med champinjoncrèmen, ris eller potatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar