fredag 4 april 2014

Vinägerkyckling

VINÄGERKYCKLING

4 personer

1 färsk kyckling
1 hel färsk vitlök
1 msk smör
1 lagerblad
1 msk färsk finhackad timjan
1 dl rödvinsvinäger


Dela kycklingen i 4 delar. Krossa vitlöken lätt med änden på kniven. Om du inte kan få tag i färsk vitlök, använd då 3 klyftor vanlig vitlök och gör på samma sätt.

Hetta upp smöret i en traktörpanna med lock. Fräs vitlöken med skal några minuter utan att den tar färg. Tillsätt kycklingen och bryn den lätt på bägge sidor. Krydda med örter, salt och peppar. Häll över vinägern och sätt på lock. Låt kycklingen sjuda under lock ca 30 - 40 minuter tills köttsaften är klar när man sticker med en kniv intill benet.

Servera med kokta grönsaker och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar