APRIKOS-MELONMOUSSE
En frusen mousse med fin aprikos- och melonsmak. Vad kan vara mer läskande och uppfriskande en varm sommardag?
6 - 8 portioner
1 burk aprikoser, 420 g
½ honungsmelon, 250 - 300 g
1½ dl vatten
1½ dl socker
3 dl vispgrädde
2 msk florsocker
skal och saft av 1 apelsin
Garnering:
aprikoser eller melonskivor
Låt aprikoserna rinna av väl. Skala melonen och ta bort kärnorna. Skär den i mindre bitar. Mosa aprikoser och melonbitar i en matberedare eller mixer. Koka upp vatten och socker och låt det koka till en tjock sockerlag, ca 15 minuter. Låt den svalna.
Vispa grädden och blanda ned florsockret. Blanda fruktpurén och sockerlagen. Tillsätt skal och saft av apelsin och blanda ned grädden. Häll moussen i portionsskålar eller i en ringformad bakform och frys den 3 - 4 timmar.
Låt moussen tina ½ - 1 timme före serveringen. Garnera med aprikoser eller tunna melonskivor och servera.
Tid för tillagning: 10 minuters förberedelse
+ ca 15 minuter på spisen + 3 - 4 timmar i frysen.
En frusen mousse med fin aprikos- och melonsmak. Vad kan vara mer läskande och uppfriskande en varm sommardag?
6 - 8 portioner
1 burk aprikoser, 420 g
½ honungsmelon, 250 - 300 g
1½ dl vatten
1½ dl socker
3 dl vispgrädde
2 msk florsocker
skal och saft av 1 apelsin
Garnering:
aprikoser eller melonskivor
Låt aprikoserna rinna av väl. Skala melonen och ta bort kärnorna. Skär den i mindre bitar. Mosa aprikoser och melonbitar i en matberedare eller mixer. Koka upp vatten och socker och låt det koka till en tjock sockerlag, ca 15 minuter. Låt den svalna.
Vispa grädden och blanda ned florsockret. Blanda fruktpurén och sockerlagen. Tillsätt skal och saft av apelsin och blanda ned grädden. Häll moussen i portionsskålar eller i en ringformad bakform och frys den 3 - 4 timmar.
Låt moussen tina ½ - 1 timme före serveringen. Garnera med aprikoser eller tunna melonskivor och servera.
Tid för tillagning: 10 minuters förberedelse
+ ca 15 minuter på spisen + 3 - 4 timmar i frysen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar