DAGENS RECEPT 14-03-26
BACONKORV
Räddningsplanka brukar man kalla korven. Det behöver inte betyda något nedsättande, tvärtom. De här korvarna är fyllda med allt möjligt gott och allt det goda finns kvar tack vare att korven steks på ett ugnssäkert fat.
4 portioner
10 grillkorvar
2 - 3 msk senap
ca 150 g ost, t ex Herrgård eller Svecia
10 skivor bacon
Skåra korven på längden. Bred senap i skåran. Skär osten i 10 långa stavar och lägg en oststav i varje korv. Vira en baconskiva runt varje korv och lägg korvarna på ett ugnssäkert fat. Stek i ugn, 200°, ca 20 minuter.
Servera med potatismos eller stekt potatis och paprika skuren i ringar.
Ca 15 minuter att förbereda
Ca 20 minuter att ugnssteka
Enklare:
Laga till korven enligt anvisningarna i receptet men uteslut osten. Bred litet senap på baconskivorna och rulla dem runt korvarna.
Annorlunda:
Korvarna kan också stekas i panna och serveras tillsammans med bräckt bacon. Vill du ha baconet knaprigt ska det läggas ned i varm stekpanna. Om du föredrar det mjukstekt, lägg ned det i sval panna. Ta upp baconskivorna och låt dem rinna av, gärna på hushållspapper. Servera med vita bönor i tomatsås.
Festligare:
Servera en stor skål med tomat- och löksallad till korven. Kanske också baguette eller pain riche i stället för potatismos.
Kom ihåg:
Den här korvrätten blir ganska fet då både korv, ost och bacon ingår. Tänk på att komplettera med mycket grönsaker och att inte ta för stora portioner av korven.
Grönsaker har sin givna plats på tallriken. Oavsett vilken tid på året det är finns det tillgång till någon form av grönsaker eller rotfrukter. När det inte finns färska grönsaker finns det djupfrysta att ta till. Många föredrar de djupfrysta även när det är säsong för färska grönsaker. En av fördelarna med djupfrysta grönsaker är att allt som finns i paketet kan användas och att det är färdigt att lägga i grytan.
Tips och idéer:
Det är ingen dum idé att börja måltiden med en stor, härlig råkosttallrik. En råkosttallrik är vacker och retar aptiten genom sin blotta anblick. Röda morötter, vit blomkål, grön paprika, gulvit endivesallat och röda och gröna äpplen! Några vackert orangefärgade apelsinklyftor till och färgpaletten är färdig.
BACONKORV
Räddningsplanka brukar man kalla korven. Det behöver inte betyda något nedsättande, tvärtom. De här korvarna är fyllda med allt möjligt gott och allt det goda finns kvar tack vare att korven steks på ett ugnssäkert fat.
4 portioner
10 grillkorvar
2 - 3 msk senap
ca 150 g ost, t ex Herrgård eller Svecia
10 skivor bacon
Skåra korven på längden. Bred senap i skåran. Skär osten i 10 långa stavar och lägg en oststav i varje korv. Vira en baconskiva runt varje korv och lägg korvarna på ett ugnssäkert fat. Stek i ugn, 200°, ca 20 minuter.
Servera med potatismos eller stekt potatis och paprika skuren i ringar.
Ca 15 minuter att förbereda
Ca 20 minuter att ugnssteka
Enklare:
Laga till korven enligt anvisningarna i receptet men uteslut osten. Bred litet senap på baconskivorna och rulla dem runt korvarna.
Annorlunda:
Korvarna kan också stekas i panna och serveras tillsammans med bräckt bacon. Vill du ha baconet knaprigt ska det läggas ned i varm stekpanna. Om du föredrar det mjukstekt, lägg ned det i sval panna. Ta upp baconskivorna och låt dem rinna av, gärna på hushållspapper. Servera med vita bönor i tomatsås.
Festligare:
Servera en stor skål med tomat- och löksallad till korven. Kanske också baguette eller pain riche i stället för potatismos.
Kom ihåg:
Den här korvrätten blir ganska fet då både korv, ost och bacon ingår. Tänk på att komplettera med mycket grönsaker och att inte ta för stora portioner av korven.
Grönsaker har sin givna plats på tallriken. Oavsett vilken tid på året det är finns det tillgång till någon form av grönsaker eller rotfrukter. När det inte finns färska grönsaker finns det djupfrysta att ta till. Många föredrar de djupfrysta även när det är säsong för färska grönsaker. En av fördelarna med djupfrysta grönsaker är att allt som finns i paketet kan användas och att det är färdigt att lägga i grytan.
Tips och idéer:
Det är ingen dum idé att börja måltiden med en stor, härlig råkosttallrik. En råkosttallrik är vacker och retar aptiten genom sin blotta anblick. Röda morötter, vit blomkål, grön paprika, gulvit endivesallat och röda och gröna äpplen! Några vackert orangefärgade apelsinklyftor till och färgpaletten är färdig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar