DAGENS RECEPT 13-12-31
FRANSK KÖTTPANNA
En enkel köttpanna som ändå smakar mycket är en idealisk bjudrätt. Laga den gärna dagen innan, så hinner smaken träda fram ännu mer.
4 portioner
600 g rostbiff
250 - 300 g små gula lökar
6 skivor bacon
1 - 2 msk smör eller margarin
salt, peppar
2 dl rödvin
½ dl vatten
½ köttbuljongtärning
2 msk chilisås
1 tsk kinesisk soya
Garnering:
persilja
Skär rostbiffen i små kuber och skala lökarna. Stek baconskivorna knapriga i torr stekpanna eller stekgryta. Låt dem rinna av på hushållspapper och klipp dem sedan i bitar. Fräs lökarna i baconfettet tills de fått färg. Ta upp dem.
Smält matfettet i pannan och bryn köttbitarna runt om tills de fått färg. Krydda köttet med salt och peppar och blanda ned lök, vin, vatten, buljongtärning, chilisås och soya. Låt steka sakta under lock 30 minuter eller tills köttet är mört. Smaka av och krydda ev mer.
Strö över baconbitarna och litet persilja och servera köttpannan.
Ca 15 minuter att förbereda
Ca 45 minuter på spisen
FRANSK KÖTTPANNA
En enkel köttpanna som ändå smakar mycket är en idealisk bjudrätt. Laga den gärna dagen innan, så hinner smaken träda fram ännu mer.
4 portioner
600 g rostbiff
250 - 300 g små gula lökar
6 skivor bacon
1 - 2 msk smör eller margarin
salt, peppar
2 dl rödvin
½ dl vatten
½ köttbuljongtärning
2 msk chilisås
1 tsk kinesisk soya
Garnering:
persilja
Skär rostbiffen i små kuber och skala lökarna. Stek baconskivorna knapriga i torr stekpanna eller stekgryta. Låt dem rinna av på hushållspapper och klipp dem sedan i bitar. Fräs lökarna i baconfettet tills de fått färg. Ta upp dem.
Smält matfettet i pannan och bryn köttbitarna runt om tills de fått färg. Krydda köttet med salt och peppar och blanda ned lök, vin, vatten, buljongtärning, chilisås och soya. Låt steka sakta under lock 30 minuter eller tills köttet är mört. Smaka av och krydda ev mer.
Strö över baconbitarna och litet persilja och servera köttpannan.
Ca 15 minuter att förbereda
Ca 45 minuter på spisen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar