DAGENS RECEPT 14-01-31
AROMATISK KYCKLINGGRYTA
Det är ganska billigt med kyckling och all idé att försöka hitta på olika sätt att variera temat. Vi har lagat upp en läcker gryta med goda kryddor och grönsaker.
4 personer
1 gödkyckling (finns väl kanske inte nu,
men stora härliga kycklingar finns det!)
1 hackad gul lök
citron
salt, vitpeppar
½ - 1 tsk dragon
100 g lättrökt fläsk i strimlor
2 msk smör eller margarin
4 tomater
ca 2 dl buljong
1 burk majskorn
1 litet pkt djupfrysta små ärter
Stycka kycklingen i 6 - 8 bitar, eller använd kycklingdelar från början. Gnid in bitarna med citron, salt och peppar. Strö också över dem med litet finstött dragon, en fin krydda till kyckling. Bryn kycklingbitarna vackert gyllenbruna i en gryta.
Fräs upp fläskstrimlorna med den hackade löken och blanda ned dem i grytan. Tillsätt också de skalade tomaterna. Späd med buljong och låt det hela puttra under lock på svag värme ca 20 minuter.
Rör försiktigt ned de avrunna majskornen och ärterna mot slutet. Smaka av grytan och krydda mer om ni så tycker.
Servera den doftande, goda grytan rykande het med potatis eller ris och en god sallad.
AROMATISK KYCKLINGGRYTA
Det är ganska billigt med kyckling och all idé att försöka hitta på olika sätt att variera temat. Vi har lagat upp en läcker gryta med goda kryddor och grönsaker.
4 personer
1 gödkyckling (finns väl kanske inte nu,
men stora härliga kycklingar finns det!)
1 hackad gul lök
citron
salt, vitpeppar
½ - 1 tsk dragon
100 g lättrökt fläsk i strimlor
2 msk smör eller margarin
4 tomater
ca 2 dl buljong
1 burk majskorn
1 litet pkt djupfrysta små ärter
Stycka kycklingen i 6 - 8 bitar, eller använd kycklingdelar från början. Gnid in bitarna med citron, salt och peppar. Strö också över dem med litet finstött dragon, en fin krydda till kyckling. Bryn kycklingbitarna vackert gyllenbruna i en gryta.
Fräs upp fläskstrimlorna med den hackade löken och blanda ned dem i grytan. Tillsätt också de skalade tomaterna. Späd med buljong och låt det hela puttra under lock på svag värme ca 20 minuter.
Rör försiktigt ned de avrunna majskornen och ärterna mot slutet. Smaka av grytan och krydda mer om ni så tycker.
Servera den doftande, goda grytan rykande het med potatis eller ris och en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar