DAGENS RECEPT 13-12-31
FINSMAKARENS KASSLERGRATÄNG
Allt i en form! Finsmakarens kasslergratäng med potatis och rotselleri i en krämig vitvinssås smaksatt med franska örter.
4 personer
Ca 300 g kassler
200 g potatis
1 bit rotselleri, ca 300 g
2 vitlöksklyftor
1 dl rostad lök
salt, peppar
150 g riven smakrik ost
Sås:
3 dl grädde
1 dl vitt vin
1 kycklingbuljongtärning
1 msk dijonsenap
2 lagerblad
1 msk Herbes de Provence
Skär kasslern i ca ½ cm tjocka strimlor. Skala potatis och rotselleri. Skiva potatisen i 3 - 4 mm tjocka slantar och skär sellerin i cm-stora tärningar.
Lägg potatis och selleri i en smord gratängform. Pressa över vitlök och strö på rostad lök. Salta och peppra och blanda väl. Fördela kasslern på toppen och täck med riven ost. Sätt ugnen på 175°.
Vispa ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt koka upp. Häll den i formen och gratinera mitt i ugnen ca 1 timme. Ta bort lagerbladen.
Servera med en härligt fräsch blandad sallad.
FINSMAKARENS KASSLERGRATÄNG
Allt i en form! Finsmakarens kasslergratäng med potatis och rotselleri i en krämig vitvinssås smaksatt med franska örter.
4 personer
Ca 300 g kassler
200 g potatis
1 bit rotselleri, ca 300 g
2 vitlöksklyftor
1 dl rostad lök
salt, peppar
150 g riven smakrik ost
Sås:
3 dl grädde
1 dl vitt vin
1 kycklingbuljongtärning
1 msk dijonsenap
2 lagerblad
1 msk Herbes de Provence
Skär kasslern i ca ½ cm tjocka strimlor. Skala potatis och rotselleri. Skiva potatisen i 3 - 4 mm tjocka slantar och skär sellerin i cm-stora tärningar.
Lägg potatis och selleri i en smord gratängform. Pressa över vitlök och strö på rostad lök. Salta och peppra och blanda väl. Fördela kasslern på toppen och täck med riven ost. Sätt ugnen på 175°.
Vispa ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt koka upp. Häll den i formen och gratinera mitt i ugnen ca 1 timme. Ta bort lagerbladen.
Servera med en härligt fräsch blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar