torsdag 7 november 2013

Köttfärslimpa med bacon och kantarellsås

KÖTTFÄRSLIMPA MED BACON OCH KANTARELLSÅS

Godaste köttfärslimpan är inlindad i knaprigt bacon och serveras med lingon och ugnsbakad röd steklök.

4 personer

600 g blandfärs
5 soltorkade tomater
1 gul lök
2 ägg
½ dl ströbröd
1½ dl grädde
1 msk dijonsenap
rivet skal av ½ citron
salt, peppar
2 - 3 kvistar rosmarin
1 pkt bacon, ca 140 g
10 röda steklökar
rapsolja
flingsalt

Kantarellsås:
150 g färska kantareller
1 msk smör
2 dl grädde

Servering:
lingon
haricots verts
kokt potatis


Sätt ugnen på 175°.

Hacka de soltorkade tomaterna, riv löken fint och blanda ihop det med färs, ägg, ströbröd, grädde, senap och citronskal. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till en limpa i en eldfast form. Lägg rosmarinkvistar ovanpå. Täck färsen med baconskivorna och tryck in ändarna under limpan så att de sitter på plats. Skala steklökarna, lägg dem vid sidan av limpan, ringla över litet rapsolja och krydda med flingsalt. Ställ formen i ugnen ca 45 minuter.

Kantarellsås: Fräs kantarellerna i smör 3 - 4 minuter. Häll på grädden och låt koka tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.

Servera köttfärslimpan med såsen, lingon, nykokta haricots verts och kokt potatis.


Från Allers nr 36/13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar