CITRONKYCKLING MED POTATIS OCH VITLÖK
4 portioner
8 potatisar, skalade eller skrubbade
1 - 2 tsk citronpeppar
6 - 8 vitlöksklyftor
saft av ½ citron
3 msk olja
1 fp (900 g) kycklinglår
salt
Garnering:
1 snackpaprika
½ citron, tvättad
olja till stekning
½ tsk chiliflingor
färska örter, t ex oregano
Sätt ugnen på 225°.
Skär potatisen i ca 1½ cm stora tärningar. Blanda potatis, citronpeppar, oskalade vitlöksklyftor, citronsaft och olja i en stor ugnssäker form eller långpanna. Lägg i kycklingen och salta.
Sätt formen i mitten av ugnen 20 - 25 minuter. Rör om i potatisen och vänd kycklingen 1 - 2 gånger efter halva stektiden.
Gör garneringen under tiden. Skiva paprikan och citronhalvan. Stek paprikan i oljan ca 3 minuter och stek citronskivorna i oljan ca 1 minut på varje sida. Fördela paprikan och citronskivorna över kycklingen. Strö över chiliflingorna.
Sätt formen i mitten av ugnen ytterligare ca 5 minuter eller tills allt är klart. Toppa med färska örter.
4 portioner
8 potatisar, skalade eller skrubbade
1 - 2 tsk citronpeppar
6 - 8 vitlöksklyftor
saft av ½ citron
3 msk olja
1 fp (900 g) kycklinglår
salt
Garnering:
1 snackpaprika
½ citron, tvättad
olja till stekning
½ tsk chiliflingor
färska örter, t ex oregano
Sätt ugnen på 225°.
Skär potatisen i ca 1½ cm stora tärningar. Blanda potatis, citronpeppar, oskalade vitlöksklyftor, citronsaft och olja i en stor ugnssäker form eller långpanna. Lägg i kycklingen och salta.
Sätt formen i mitten av ugnen 20 - 25 minuter. Rör om i potatisen och vänd kycklingen 1 - 2 gånger efter halva stektiden.
Gör garneringen under tiden. Skiva paprikan och citronhalvan. Stek paprikan i oljan ca 3 minuter och stek citronskivorna i oljan ca 1 minut på varje sida. Fördela paprikan och citronskivorna över kycklingen. Strö över chiliflingorna.
Sätt formen i mitten av ugnen ytterligare ca 5 minuter eller tills allt är klart. Toppa med färska örter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar