torsdag 7 november 2013

Frukostkorv med gräddstuvad spetskål

FRUKOSTKORV MED GRÄDDSTUVAD SPETSKÅL

Passa på när det finns fin spetskål och servera den gräddstuvad med en god korv.

4 portioner

1 huvud spetskål, ca 700 g
smör till stekning
1 dl mjölk
2 dl grädde
1 - 2 msk kycklingfond
2 - 3 tsk grovkornig dijonsenap
salt, nymalen svartpeppar
1 nypa socker
4 - 6 frukostkorvar

Till servering:
tomatsallad med finhackad schalottenlök
och persilja


Ta bort rotstock och grova bladnerver från kålen. Strimla och skölj den och fräs den sedan i smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och grädde. Småkoka under lock tills kålen är mjäll. Smaka av med fond, senap, salt, peppar och en nypa socker.

Snitta korvarna i rutmönster och stek i en gnutta matfett i medelhet stekpanna. Servera med en god tomatsallad med finhackad schalottenlök och persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar