torsdag 31 oktober 2013

Dagens recept: Grevens currygryta

DAGENS RECEPT 13-10-31


GREVENS CURRYGRYTA

I receptet, som jag tagit ur boken "Från slottsgemak och herrgårdskök" av Gunilla Wärle, anges inte hur många receptet är avsett för, men att döma av proportionerna antar jag att ca 4 personer blir lagom - om en av personerna inte är jag.

1 kg grytbitar av gris, helst av skinkan
salt, svartpeppar
100 g smör
1½ - 2 msk curry
3 gula lökar
3 dl grädde
2 - 3 msk chilisås
½ vitlöksklyfta


Putsa köttet och skär det i små bitar. Strö över salt och litet svartpeppar. Fräs upp smör och curry i en stekpanna eller gryta. Bryn köttet med löken skuren i tunna ringar. Rör i grädde och chilisås. Pressa i vitlöken och låt rätten puttra på svag värme 20 - 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Klipp över persilja då rätten ska serveras. Kokt ris smakar bra till och gärna en frisk sallad på mogen avocado och små tomater i bitar, överstänkt med vinägrettsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar