PEPPARROTSTORSK
4 portioner
2 - 3 purjolökar, ca 500 g
1 msk olivolja
4 torskfiléer, ca 500 g
salt
Sås:
2 msk margarin
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 msk dijonsenap
1 - 2 msk riven pepparrot
salt, peppar
½ dl hackad persilja
Sätt ugnen på 200°.
Rensa och skiva purjolöken och fräs den i olja i en teflonpanna några minuter utan att den tar färg. Bred ut löken i en ugnssäker form och lägg fiskfiléerna ovanpå.
Smält margarinet i en teflonkastrull och strö över mjölet. Vispa i mjölken och sjud 5 minuter. Rör ned senap och pepparrot och smaka av med kryddorna. Häll såsen över fisken och grädda 25 minuter. Strö över persilja.
Servera gratängen med någon kokt grönsak och kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar