tisdag 3 september 2013

Böncurry

BÖNCURRY

4 portioner

3 dl kokta bruna bönor
1½ dl kokta svarta bönor
3 msk olja
1 liten gul lök
4 cm purjolök
1 lagerblad
2½ cm kanelstång
6 krossade kardemummakärnor
3 pressade vitlöksklyftor
1 - 1½ tsk sambal oelek
1 tsk malen koriander
1 tsk garam masala
½ tsk gurkmeja
1 msk mango chutney
½ - 1 msk färskriven ingefära
4 skållade, hackade tomater
2 dl hönsbuljong
½ dl hackad, färsk koriander
eller persilja


Stek lök och purjolök i uppvärmd olja. Tillsätt kanel, söndersmulat lagerblad, kardemumma och vitlök. Låt lök och kryddor fräsa ca 1 minut. Blanda i sambal oelek, malen koriander, garam masala och gurkmeja. Lägg i tomater och bönor och låt bönblandningen fräsa 2 - 3 minuter. Tillsätt hönsbuljong, ingefära och mango chutney. Låt det hela puttra ca 15 minuter och späd ev med mer buljong.

Smaka av bönorna med litet salt eller chili, det beror på hur stark man vill ha rätten. Strö hackad, färsk koriander eller persilja över bönorna och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar