torsdag 12 september 2013

Fläskrulader med lök och paprika

FLÄSKRULADER MED LÖK OCH PAPRIKA

Av billigare styckningsdelar från grisen kan man skära skivor och steka som rulader. Kryddningen kan varieras på olika sätt. Här har vi använt rosmarin, som är en bra krydda till griskött. Man kan också tänka sig curry eller sellerisalt.

4 portioner

500 g benfritt fläskkött i skivor
av t ex bog eller skinka
1½ - 2 tsk salt
½ tsk vitpeppar
1½ tsk rosmarin
smör eller margarin
2 stora gula lökar
1 röd paprika
3 dl buljong
1½ msk äkta soya


Krydda köttskivorna med salt, peppar och rosmarin. Rulla ihop dem till rulader och fäst med tandpetare. Bryn ruladerna i matfett i en stekpanna och ta upp dem. Skala och hacka löken. Skölj och kärna ur paprikan. Strimla den.

Fräs lök och paprika i stekpannan och häll över buljong och soya. Lägg tillbaka köttet och låt det hela eftersteka på svag värme under lock ca 20 minuter eller tills köttet är mört. Pröva med en sticka. Ta bort tandpetarna före serveringen.

Gott att äta till är kokt potatis, broccoli och gärna också en råkostsallad.


Tid för tillagning: Ca 45 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar