lördag 7 september 2013

Fläskkotletter med vitlökssås

FLÄSKKOTLETTER MED VITLÖKSSÅS

När fantasin tryter har vi alltid kotletter att tillgå! De går ju också att variera i det oändliga, och relativt enkelt kan man förvandla dem till något extra.

4 portioner

2 msk smör eller margarin
4 stora fläskkotletter
salt, peppar
3 dl kaffegrädde
2 vitlöksklyftor
1 dl finklippt persilja


Låt matfettet bli nötbrunt i stekpannan. Bryn kotletterna hastigt på båda sidor - krydda dem först när de fått vackert brun yta. Låt dem bli genomstekta från båda sidor på svag värme. Beräkna 5 minuter per sida, ev längre tid om de är tjocka. Lägg dem på ugnssäkert fat och håll dem varma under aluminiumfolie i 100° ugn.

Tillsätt grädden till matfettet i stekpannan. Pressa vitlöksklyftorna direkt i pannan och tillsätt persiljan. Låt alltsammans puttra ihop 10 minuter till en vitlöksdoftande sås. Rör om då och då. Avsmaka såsen med salt och peppar och slå den över de varma kotletterna på fatet.

Gott att äta till är råstekt, skivad potatis eller ugnsbakad potatis, färdigköpta pommes chips med pepparsmak och säsongens grönsaker.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar