lördag 7 september 2013

Fläskkarré med svamp och paprika

FLÄSKKARRÉ MED SVAMP OCH PAPRIKA

Späckar vi fläskkarré är det vanligast att vi använder äpplen och katrinplommon. I det här receptet har vi som omväxling använt champinjoner samt både röd och grön paprika. Det gör att snittytorna blir dekorativa. Smaken blir också annorlunda. Den här fläskkarrén är dessutom god att servera kall.

4 portioner

1 kg fläskkarré
1 burk skivade champinjoner, ca 200 g
½ röd paprika
½ grön paprika
1½ tsk salt
½ tsk vitpeppar


Skär bort benet och skär en djup skåra i köttet.

Låt svampen rinna av. Skölj, ansa och strimla paprikan. Fyll köttet med svamp och paprika och gnid in det med salt och peppar. Bind om med krympt bomullssnöre. Stek köttet vid 175° ca 1 timme. Pröva med sticka att köttet är mört och lagom saftigt.

Låt fläskkarrén svalna, skär upp den i skivor och servera. Tycker man om vitlök kan man gnida in köttet med en klyfta före stekningen.

Gott att äta till är stuvad potatis. Fräs gärna upp resterna av paprikorna och servera till köttet.

Ca 1½ timme att tillaga, varav ca 1 timme i ugnen




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar