ROSA PERSIKOSOPPA
Detta recept har jag fått från en av de amerikanska mat- och receptklubbar på nätet som jag är med i. Den är så otroligt god, och man kan använda persikor eller nektariner, hallon eller jordgubbar.
5 dl färska jordgubbar, skurna i bitar
2 färska persikor, skalade, urkärnade och skurna i bitar
1 1/4 dl apelsinjuice
1 1/4 dl naturell yoghurt, 3%
3 msk socker (ej nödvändigt om frukten är söt)
1 msk färskpressad citronsaft
Kör alla ingredienser i mixer eller matberedare till en slät, ganska tjock, puré. Smaksätt med socker om det behövs. Häll upp soppan i en skål och ställ in i kylen minst 3 timmar. Soppan ska serveras iskall, då är den som allra godast.
Soppan blir bäst om den serveras så snart som möjligt efter kylningstiden. Den håller sig dock upp till 2 dagar i övertäckt kärl i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar