lördag 31 augusti 2013

Dagens recept: Drömgod hallondessert

DAGENS RECEPT 13-08-31

DRÖMGOD HALLONDESSERT

Smaken är friskt syrlig och konsistensen är härligt krämig. Med hälften grädde och hälften yoghurt reduceras kalorierna. Det här är min vanligaste dessert på nyårsafton!

4 portioner

350 g hallon + bär till garnering
½ dl honung
1½ dl matlagningsyoghurt
1½ dl vispgrädde

Garnering:
hela vackra bär
mynta eller citronmeliss


Mosa hallonen med hjälp av en gaffel. Passera hallonmoset genom en sil och kasta bort kärnorna.

Blanda honung och yoghurt väl. Vänd försiktigt ned hallonpurén och blanda väl tills färgen och konsistensen är jämn. Vispa grädden hårt och blanda ned den i yoghurt- och hallonblandningen.

Portionera upp desserten i 4 portionsglas och garnera med hallon och mynta- eller citronmelissblad. Servera genast eller täck över med plastfolie och kyl upp till 8 timmar.

Servera med rån eller chokladfigurer. Det är också gott att strö över hackade och rostade nötter eller mandlar före servering. Prova att byta ut hallonen mot jordgubbar eller björnbär.


Tips och råd:
Hallonen ska mosas med en gaffel eftersom hallonens kärnor kan smaka bittert om de krossas i mixer eller matberedare. (Fast det har jag aldrig märkt, jag använder frysta hallon och matberedare och det blir otroligt gott!)

Ett festligt alternativ är att frosta glasets kant med vispad äggvita. Låt sedan den frostade kanten torka innan glasen fylls.


Detta recept gör vi ofta som dessert vid nyårsaftonens läckra middag. Den får 5 av 5 möjliga - syrlig, söt, len och läcker!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar