GODA LEVERGRYTAN
4 portioner
15 gula små steklökar
300 g nötlever i skivor
2 hackade gula lökar
1 msk vetemjöl
smör eller margarin
1 pkt frysta ärter
1 dl grädde
1 dl vatten
1 msk soya
Gör först i ordning smålökarna. Koka dem i vatten 8 minuter med skalen på, häll av vattnet, spola med kallt vatten och skala lökarna.
Skär leverskivorna i bitar. Fräs levern i en gryta tillsammans med den hackade löken. Pudra över mjölet och rör om. Späd med grädde, soya och vatten. Lägg i ärterna och de skalade smålökarna och koka allt under lock 10 minuter.
4 portioner
15 gula små steklökar
300 g nötlever i skivor
2 hackade gula lökar
1 msk vetemjöl
smör eller margarin
1 pkt frysta ärter
1 dl grädde
1 dl vatten
1 msk soya
Gör först i ordning smålökarna. Koka dem i vatten 8 minuter med skalen på, häll av vattnet, spola med kallt vatten och skala lökarna.
Skär leverskivorna i bitar. Fräs levern i en gryta tillsammans med den hackade löken. Pudra över mjölet och rör om. Späd med grädde, soya och vatten. Lägg i ärterna och de skalade smålökarna och koka allt under lock 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar