FÄRSK LÖKSTUVNING
När knippen av små ljusa, blanka färska lökar ligger på grönsaksdisken, passa då på att göra den här goda lökstuvningen. Den kan ätas till rostat bröd eller som grönsak till en skiva stekt kött.
1 knippe färsk lök, 4 - 5 st
1 msk smör eller margarin
1 - 1½ dl torrt vitt vin
1½ dl vispgrädde
salt
Löken skivas och fräses i smöret. Vinet slås på och får koka in. Späd med grädden som får sjuda och bli krämig. Smaka av med litet salt. Löken är färdig när den är mjuk och såsen är simmig.
När knippen av små ljusa, blanka färska lökar ligger på grönsaksdisken, passa då på att göra den här goda lökstuvningen. Den kan ätas till rostat bröd eller som grönsak till en skiva stekt kött.
1 knippe färsk lök, 4 - 5 st
1 msk smör eller margarin
1 - 1½ dl torrt vitt vin
1½ dl vispgrädde
salt
Löken skivas och fräses i smöret. Vinet slås på och får koka in. Späd med grädden som får sjuda och bli krämig. Smaka av med litet salt. Löken är färdig när den är mjuk och såsen är simmig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar