SYDSTATSKYCKLING
4 personer
1 stor kyckling, styckad i portionsbitar
1 tsk salt
1/4 tsk grovmalen peppar
1 krm saffran
2 - 3 msk smör eller margarin
2 msk whisky eller konjak
2 dl gräddfil
2 tomater i klyftor
1 burk majskorn
1 burk ärter eller 1 pkt djupfrysta
Gnid kycklingbitarna med en blandning av salt, peppar och saffran. Hetta upp matfettet i en stekgryta och bryn kycklingen väl på alla sidor. Häll på whisky eller konjak och tänd på. Lägg locket på och kväv flamman efter ett ögonblick.
Tillsätt ½ dl av gräddfilen och låt kycklingen småputtra under lock tills köttet är mört. Lägg i tomatklyftor, avrunna majskorn och ärter samt resten av gräddfilen och låt grytan bli väl genomvärmd.
Smaka av och servera kycklingen med sprödvärmt franskbröd och en grönsallad.
4 personer
1 stor kyckling, styckad i portionsbitar
1 tsk salt
1/4 tsk grovmalen peppar
1 krm saffran
2 - 3 msk smör eller margarin
2 msk whisky eller konjak
2 dl gräddfil
2 tomater i klyftor
1 burk majskorn
1 burk ärter eller 1 pkt djupfrysta
Gnid kycklingbitarna med en blandning av salt, peppar och saffran. Hetta upp matfettet i en stekgryta och bryn kycklingen väl på alla sidor. Häll på whisky eller konjak och tänd på. Lägg locket på och kväv flamman efter ett ögonblick.
Tillsätt ½ dl av gräddfilen och låt kycklingen småputtra under lock tills köttet är mört. Lägg i tomatklyftor, avrunna majskorn och ärter samt resten av gräddfilen och låt grytan bli väl genomvärmd.
Smaka av och servera kycklingen med sprödvärmt franskbröd och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar