HET PANNA MED KYCKLING,
PAPRIKA OCH ÖRTRIS
En snabblagad panna med välsmakande hetta från färsk chili och currypasta. Lårkycklingfilé är mörare än bröstfilé och du hittar den i både kyl och frys i dagligvaruhandeln.
4 personer
500 g urbenad kycklinglårfilé
ca 2 msk olja till stekning
salt, peppar
3 - 4 orange och gula paprikor
2 rödlökar
½ gul spansk chili
½ röd spansk chili
1 - 2 msk gul currypasta
1 burk krossade tomater, 500 g
4 dl grädde
Servering:
kokt ris, t ex basmati
1 dl färska hackade örter
Dela kycklingen i mindre bitar och bryn dem i het panna i olja. Salta och peppra. Rör om så att kycklingen blir fint brynt. Sänk värmen och låt kycklingen eftersteka.
Skölj och ansa paprikorna och dela dem i bitar. Skala löken och dela i klyftor. Skölj, kärna ev ur och finhacka chilin (vill du ha mer sting låter du kärnorna vara kvar!). Börja koka riset.
Tillsätt currypastan till kycklingen och rör om. Tillsätt grönsakerna, de krossade tomaterna och grädden. Låt småputtra 15 - 20 minuter. Rör emellanåt. Smaka av med salt och peppar och ev mer currypasta.
När riset kokat klart, blanda ned örterna och servera riset varmt tillsammans med den heta kycklingpannan.
PAPRIKA OCH ÖRTRIS
En snabblagad panna med välsmakande hetta från färsk chili och currypasta. Lårkycklingfilé är mörare än bröstfilé och du hittar den i både kyl och frys i dagligvaruhandeln.
4 personer
500 g urbenad kycklinglårfilé
ca 2 msk olja till stekning
salt, peppar
3 - 4 orange och gula paprikor
2 rödlökar
½ gul spansk chili
½ röd spansk chili
1 - 2 msk gul currypasta
1 burk krossade tomater, 500 g
4 dl grädde
Servering:
kokt ris, t ex basmati
1 dl färska hackade örter
Dela kycklingen i mindre bitar och bryn dem i het panna i olja. Salta och peppra. Rör om så att kycklingen blir fint brynt. Sänk värmen och låt kycklingen eftersteka.
Skölj och ansa paprikorna och dela dem i bitar. Skala löken och dela i klyftor. Skölj, kärna ev ur och finhacka chilin (vill du ha mer sting låter du kärnorna vara kvar!). Börja koka riset.
Tillsätt currypastan till kycklingen och rör om. Tillsätt grönsakerna, de krossade tomaterna och grädden. Låt småputtra 15 - 20 minuter. Rör emellanåt. Smaka av med salt och peppar och ev mer currypasta.
När riset kokat klart, blanda ned örterna och servera riset varmt tillsammans med den heta kycklingpannan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar