RÅRÖRD ANANASKRÄM
Detta är en lättgjord variant på fromage. Om man vill kan man använda färsk ananas, som man i så fall skär i mycket små tärningar. Låt tärningarna stå och safta sig en stund tillsammans med ett par matskedar citronsaft.
4 portioner
3 äggulor
3/4 dl florsocker
2 äggvitor
1 liten burk krossad ananas, ca 380 g
2 dl vispgrädde
1 msk pressad citronsaft
2 skivor ananas
ev några blad citronmeliss
Blanda äggulor och florsocker. Vispa massan kraftigt tills den är ljus och pösig. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ned dem och låt krämen stå kallt.
Låt ananasen rinna av. Vispa grädden. Rör ned ananas, citronsaft och grädde i krämen strax innan den ska serveras (annars blir den för lös).
Häll upp krämen i portionsglas. Garnera med halverade ananasskivor och gärna ett par blad citronmeliss.
Krämen kan frysas lätt före servering.
Detta är en lättgjord variant på fromage. Om man vill kan man använda färsk ananas, som man i så fall skär i mycket små tärningar. Låt tärningarna stå och safta sig en stund tillsammans med ett par matskedar citronsaft.
4 portioner
3 äggulor
3/4 dl florsocker
2 äggvitor
1 liten burk krossad ananas, ca 380 g
2 dl vispgrädde
1 msk pressad citronsaft
2 skivor ananas
ev några blad citronmeliss
Blanda äggulor och florsocker. Vispa massan kraftigt tills den är ljus och pösig. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ned dem och låt krämen stå kallt.
Låt ananasen rinna av. Vispa grädden. Rör ned ananas, citronsaft och grädde i krämen strax innan den ska serveras (annars blir den för lös).
Häll upp krämen i portionsglas. Garnera med halverade ananasskivor och gärna ett par blad citronmeliss.
Krämen kan frysas lätt före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar